2009. szeptember 19., szombat

Sickratmen, Isolated, Biorobot (Bérczesi Robi új zenekara)

2009. október 2. (péntek) 21:00
Gödör klub
Cikk:

"A Világgödör sorozat idei nyitórendezvénye nagyon sok meglepetést tartogat! Paizs Miklós, alias Sickratmen zenekara régen nem hallatott magáról, de ezen a koncerten kiderül, hogy merre halad a zenekar szekere. Müller Péter Sziámi és Szakcsi Lakatos Béla létrehozta a hazai könnyűzenei élet legújabb supergroupját. Bérczesi Róbert, a hiperkarma frontembere pedig most debütál a Nemes Andrással (Pluto) megálmodott új bandával, a Biorobottal.


Szakcsi Lakatos Béla (billentyűs hangszerek), a Magyar Jazzművészek Társasága Kossuth-díjas elnöke, akit műfajában a földkerekség egyik legnagyobb improvizáló zongorajátékosaként tartanak számon, a Jazzy Chanson Duóban itthon és külföldön már adott néhány sikeres koncertet Müller Péter Sziámival, a magyar független rockzene énekes költőikonjával. Az ISOLATED-ban csatlakozott hozzájuk a legendás Európa Kiadó két zenésze, Kirschner Péter (gitár) és Magyar Péter (ütőhangszerek), a hazai és nemzetközi digitális szcéna kikerülhetetlen varázslója, Duel aka Szabó Attila (kütyük, gitárszintetizátor), Ujj Zoltán (dobok), a Másfél és a Sziámi Zenekar nagyszerű dobosa és Bánfi Tibor basszusgitáros. Együtt, ahogy még soha. Az ISOLATED első, angol nyelvű programja a drámaian erős hangzás és a dallamos, táncos költőiség kivételes találkozása, amire az apropót a post-punk legenda Joy Division zenekar verhetetlen dalai szolgáltatják. Ennyi nagyszerű zenész természetesen nem tribute zenekart hozott létre. Inkább megmutatják, hogy szólnának ezek a dalok, ha ma íródnának, a mai közönség ízlésének megfelelően.

Az ISOLATED zenekart a barátság, a nyitottság, a Joy Division számok közös szeretete és az alkalom hozta össze. Eredetileg egyetlen alkalommal, a Joy. D.-ről és Ian Curtis-ről készült játékfilm hazai bemutatóján tervezték előadni új programjukat, de a közönség is, ők is annyira élvezték a koncertet, hogy végül örömmel fogadták el az újabb felkéréseket és készül új, részben már magyar nyelvű programjuk is.

A Biorobot négytagú beatzenekar, Bérczesi Robi (hiperkarma) és Nemes András (Pluto) közösen írt dalait játsza. A zenekar tagjai a két főhősön kívül Szöllössy Kati, a földkerekség legvagányabb basszeroscsaja, valamint a népszerű dobos, Dudás Zsombor a dobok mögött.

Belépőjegyek a koncert napján 1200 Ft-os áron válthatók a helyszínen."