2009. augusztus 4., kedd

Gerendás Péter koncert Zsigárdon

2009. augusztus 8.
Zsigárd (Ziharec), Szlovákia

Hétfőn kezdődik és augusztus közepéig tart a Kaszás Attila Kulturális Fesztivál a néhai színész szülőfalujában, a szlovákiai Zsigárdon (Ziharec). Öt tábor és fesztivál zajlik a Vág folyó partján található községben július 13. és augusztus 15. között; ezt az öt rendezvényt együttesen nevezték el a 2007-ben 47 évesen elhunyt Kaszás Attila színészről. A szlovákiai magyarok kulturális szervezete, a Csemadok zsigárdi alapszervezete, a Pro Traditione Zsigárd polgári társulás és a zsigárdi polgári társulás társrendezésében a Kaszás Attila Kulturális Fesztivál keretében rendeznek verstábort is augusztus 3. és 8. között. Kiss Szilvia és Gál Tamás színművész, Czajlik József rendező és Száz Pál rendezőhallgató vezetésével a tábornak az a célja, hogy Radnóti Miklós költészetének segítségével nyújtson lehetőséget a versmondók továbbképzésére.

A tábor zárónapján, augusztus 8-án a Verséneklők fesztiválján fellép Gerendás Péter, Huzella Péter, Kátai Zoltán és a Kor-Zár verséneklő együttes. (helyszín a a szabadtéri színpad, kedvezőtlen időjárás esetén a kultúrház)

Zsigárdon rendezik meg augusztus 13. és 15. között a gyermek- és felnőttnéptánc- és népzenei tábort a Rév zenekarral, valamint a Kárpát-medencében élő népek folklórfesztiválját.